شنبه, ۶ بهمن ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-25
تبلیغات
    کد خبر: 5746 |
    تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۵ | ارسال توسط :
    10 بازدید
    ۰
    4
    ارسال به دوستان
    پ

    به مناسبت سالروز درگذشت مهدی آذریزدی که چندسالی است به عنوان روز ملی ادبیات کودک و نوجوان در تقویم فرهنگی کشور ثبت شده، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پیامی خطاب به اهالی قلم و مربیان کانون صادر کرد. مهدی علی‌اکبرزاده همچنین متن یادداشتی درباره‌ی این نویسنده‌ی فقید کودکان ایران در اختیار سایت خبری کانون قرار داده است که در ادامه می‌خوانید.

    هنوز در لابه‌لای دلواپسی‌های روزگار، هرگاه دلتنگ می‌شویم، هرگاه حال و هوای دوران کودکی می‌کنیم سری به قفسه‌های کتاب‌های‌مان می‌زنیم. قصه‌های خوب هنوز برای بچه‌های خوب شنیدنی است، حال‌مان را خوب می‌کند. پر است از رمز و رازهای شیرین. انگار صدای آرام پیرمرد قصه‌گو از لابه‌لای برگه‌های کتاب به گوش می‌رسد. پیرمرد هنوز با همان سادگی برای کودکان حکایت می‌خواند.

    پیرمرد سال‌های کودکی خودش را برگ می‌زند. از همان روزها که شیفته خواندن و نوشتن بود و نمی‌توانست مدرسه را تجربه کند. اما عشق و علاقه‌اش کم نمی‌شد بلکه هر روز بیشتر از روز قبل به دنبال روزنی برای پرواز در آسمان دانستن بود.

    کتاب‌فروشی یزد، به یاد دارد که پیرمرد چه‌گونه در آن فضا دوباره متولد شد و با کتاب رشد کرد. لحظه لحظه‌هایش را با کتاب گذراند و خواند و خواند و خواند. آن‌قدر که یزد و آن کتاب‌فروشی ته بازار خان او را به بلوغ رساند. بعدها پیرمرد برای کامل شدنش به تهران سفر کرد.

    تهران و چاپخانه‌های آن شد همه‌ی سرفصل شادی‌هایش. همه‌ی آرامش و تکاملش، همه‌ی به ثمر رسیدن‌هایش.

    انگار برای او خانه و زن و فرزند، کتاب بود و کتاب بود و کتاب. چرا که ازدواج نکرد و تنها کتاب را به فرزندی پذیرفته بود.

    ادامه خبر...
    بازی رومیزی «تتابرد» تولید کانون پرورش فکری

    پیرمرد دلش می‌تپید و هرگاه کودکی‌اش را به یاد می‌آورد بیشتر مصمم می‌شد که برای کودکان سرزمینش لذت خواندن ادبیات کهن را فراهم کند. درست زمانی که کودکان فراموش شده بودند و کسی برای دل و روحشان قلم نمی‌زد؛ پیرمرد شروع کرد. نوشت و نوشت و نوشت. با سبکی ساده مثل دل خودش. کتاب‌هایش به زودی هم‌دم شب‌های کودکان ایرانی شد و حتی بزرگ‌ترها هم در خلوت شب‌های خود به سراغ کتاب‌های او می‌رفتند.

    قصه‌هایش را همه خواندند و با پیرمرد و داستان‌هایش زندگی کردند.

    پیرمرد مهدی آذریزدی بود که ۸۸ سال از عمرش را کودکی کرد و نهال ادبیات کودک را با مهربانی نگهداری کرد.

    این سال‌ها که هنوز یاد پیرمرد مانند خورشید بر سینه ادبیات کودک و نوجوان ایران می‌درخشد و به پاس همه‌ی محبت‌های ساده‌اش، هجده تیر را به یاد او روز ادبیات کودک نامیده‌اند و زیباتر از همه، که پیرمرد شد، پدر ادبیات کودک ایران.

    منبع خبر : پایگاه خبری کانون نیوز

    منبع خبر «» است و پایگاه خبری آموزش‌نگار در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 5746 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  300023496692  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری آموزش‌نگار مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
    لینک کوتاه خبر:
    ×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری آموزش‌نگار در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید